Заповнювач

Глечик не глазурований

140 грн.

Глечик не глазурований об’єм 1л, 2л, 3л. Ціна залежить від розміру глечика.

Глечик із глини – це автентичний народний посуд. Історія глечика нараховує тисячі років і тисячі найрізноманітніших форм

Глиняні глечики можуть використовуватися у побуті в якості посудини для води, молока та ін. Переваги зберігання продуктів у глиняному глечику, у порівнянні з порцеляновим, фаянсовим чи кришталевим, незаперечні. Глиняний посуд, як відомо, має пористу структуру, тому зовні глечик завжди вологий, а температура всередині нього нижча від зовнішньої. Таким чином, він сам регулюює температуру і вологість. Причому робить це не гірше за термос. Наприклад, напій, залишений у такому глечику, буде прохолодним навіть у теплий день, і навпаки гарячий напій довше зберігатиме тепло.

Споконвіку керамічний посуд вважався ідеальним для зберігання продуктів. Молоко у глечику могло стояти і не киснути три-чотири доби, а варення і соління зберігалися в глечиках без кришок майже рік і не пліснявіли. Засипані в глиняні глечики борошно або крупи, закриті щільно кришкою, добре захищені від комах. А ще у глечиках в злегка підсоленій воді добре зберігається вершкове масло.

Вагомою перевагою глиняних глечиків є те, що виготовлені вони без використання хімічних речовин. Тому можна спокійно залишати в них продукти і не переживати, що якісь зайві сполуки потраплять у ваш напій чи іншу їжу.

Крім того, глиняні глечики, вироблені вручну, є ексклюзивною і мистецькою роботою. Майстерно виконані глечики і вази, з витонченими узорами, можуть бути оригінальною частиною інтер’єру. Також глечики можуть виступати в якості оздоблення камінів та бути елементами підсвічників.

Особливу роль глиняні глечики, відіграють під час народних українських свят. Традиційний напій узвар (напій із сухофруктів) на Різдво прийнято подавати в глечику. Тільки наявність глиняного посуду на святковому столі дасть відчуття справжнього свята.


Відгуки

Наразі відгуків нема.

Be the first to review “Глечик не глазурований”

X