img_20180918_143738

Квеврі для виготовлення вина

40 грн.

Квеврі – це величний глиняний посуд, який є суттєвим елементом при виробництві Грузинського вина.
Виготовлення вина в квеврі – найдавніша грузинська традиція, яка передавалася від покоління до покоління протягом століть. З повним дотриманням історичних традицій і технології в багатьох погребах Кахетії було відновлено виробництво кахетинського вина з квеврі.

Смак вина, налитого з глиняного посуду, навряд чи можна порівняти зі смаком вина, налитого зі скляної пляшки. Це пов’язано з формою і матеріалом, з якого виговлений цей посуд. Як відомо, перед подачею вина варто відкрити пляшку, щоб воно “подихало”. Особливість глини як матеріалу в тому, що вона пропускає повітря. А особлива форма глиняного посуду збільшує площу “дихання” напою. Тому, якщо вино перелити в глиняний посуд, то процес “дихання” напою буде відбуватися набагато ефективніше.

Ще однією перевагою пористості глиняного посуду є те, що напій внутрі посудини буде завжди прохолодним.

Крім вина, в глиняному посуді можна тримати настоянки та наливки, будь-які інші напої. В такому разі глиняний посуд як найкраще допоможе зберегти смак і аромат напою. Адже тільки екологічно чиста глина підкреслить особливості смаку будь-якого напою.
Вироби із глиняної кераміки, а особливо різної форми судини, завжди будуть доречними в інтер’єрі як елемент декору. Вони завжди будуть сучасними, вишуканими і елегантними. Тисячоліттями людство користувалось глиняними судинами, посудом і сучасні технології не змогли суттєво замінити цю традицію, а тільки додали керамічним виробам естетики.
Об’єм, розміри, форма, обробка залежить від призначення посудини і Вашого бажання.
Ціна посудини 40 гривень за 1 літр ( на фото посудина 270 літрів – її вартість 10800 гривень).


Відгуки

Наразі відгуків нема.

Be the first to review “Квеврі для виготовлення вина”

X