Програма майстер-класу з техніки роботи за гончарним кругом

  • Матеріали та інструменти: глина червінка, шмердега (опішнянська), гончарний ніж (дерев’яний), металева струна для зрізання виробів.
  • Особливості: На початку розповідь про опішнянське гончарство, специфіку глини як матеріалу, види форм та призначення посуду на прикладі власних виробів з майстерні і колекції. Також на меті ознайомлення учасників майстер-класу з обладнанням та інструментами гончарної майстерні, з основними етапами технологічного процесу та особливостями створення виробів на гончарному крузі.

Даний майстер-клас передбачає демонстрацію майстром учасникам майстер-класу першопочаткових базових принципів роботи за гончарним кругом (особлива увага на етапи процесу центрування грудки глини, формування денця та стінок виробу) на прикладі створення майстром будь-якого виду вжиткового посуду. Після цього кожен з учасників матиме можливість під керівництвом майстра спробувати власноруч відцентрувати грудку глини невеликого розміру і почати формувати виріб. Оволодіння навичками гончарування потребує тривалого часу практичних занять при поступовій появі відчуття матеріалу та закріплення правильності синхронних рухів обох рук.

Успішне початкове освоєння процесу гончаротворення передбачає виготовлення  кожним з учасників майстер-класу виробу невеликого розміру простої форми під орудою майстра.

Для замовлення майстер-класу, зв’яжіться з нами: